Nakon što ga je Capello napao
0

Hodgson stao u Rooneyjevu odbranu

Totalsport
Roy Hodgson i Wayne Rooney
Roy Hodgson i Wayne Rooney
Selektor engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson stao je u odbranu svog napadača Waynea Rooney, kojeg je bivši selektor Fabio Capello napao zbog lošeg nastupa na Euru.

Capello je u jutarnjim satima u utorak izjavio da je Rooney u Poljskoj i Ukrajini bio "izgubljen u prijevodu", te da ne razumije nijedan drugi jezik osim škotskog koji govori njegov menadžer u Manchester Unitedu Sir Alex Ferguson.

Hodgson je nedugo nakon toga stao u odbranu svog 26-godišnjeg napadača, te nastavio hvaliti svoje momke koji su na Euru pokazali veliko zajedništvo.

"Capello ima pravo na svoje mišljenje... Valjda. Ne razumijem kakav bi on imao odnos s Wayneom, ali smatram da je podlo šaliti se na račun reprezentativca koji je spreman dati sve za uspjeh reprezentacije. Njegov pristup Euru je bio savršen! Ostajao je dodatno na treninzima jer se brinuo da je zaostao za svojim kolegama s obzirom da je propustio prve dvije utakmice zbog suspenzije", rekao je Hodgson za talkSPORT.

"U posljednjoj utakmici Eura (Italija) nije bio na očekivanom nivou, ali on nije bio jedini. To je nogomet. Da su nogometaši poput robota i da svaku utakmicu igraju na istom nivou nogomet bi bio nezanimljiv, te treneri uopće ne bi bili ni potrebni", veli Hodgson.