Još nije postignut dogovor
0

Hoće li BHT prenositi utakmicu Sarajevo - Hibernians?

Piše: E. Isanović
Dino Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Dino Selimović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
FK Sarajevo će u četvrtak 5. jula igrati prvu utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv Hiberninasa sa Malte na Koševu. Još uvijek nije postignut dogovor predstavnika Bordo tim sa BHT-a oko prijenosa ove utakmice.

BHT je timu sa Koševa dostavio ponudu za otkup TV prava, ali u Titovoj 38/b nisu zadovoljni i traže 10 hiljada KM.

Kako sada stoje stvari gledaoci pored malih ekrana mogli bi ostati uskraćeni za gledanje ovog okršaja u takmičenju koje je po rejtingu drugo u Evropi.

"Dobili smo ponudu od BHT-a za otkup TV prava za utakmicu sa Koševa protiv Hiberniansa, koja je prema našem mišljenju nedovoljna. Iste uslove ponudili su Borcu i Širokog Brijegu. Kako su nam saopštili oni su pristali na iznos i mi to poštujemo.

Ipak, smatramo da Sarajevo ima daleko najveći broj navijača, a samim tim i TV gledalaca, te smo zatražili iznos od 10 hiljada KM. Pregovori su protekli korektno i razumijemo ukoliko ne budu u mogućnosti platiti traženi iznos", rekao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo za službenu klupsku stranicu.

Cijene ulaznica za pomenutu utakmicu su 10 KM (istočna tribina) i 6 KM (sjeverna), dok će zapadna tribina biti zatvorena, jer još uvijek nisu postavljene stolice sa naslonjačima.