Kome vjerovati?
0

VIDEO / Hobotnica kaže Njemačka, delfin kaže Argentina

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Tokom Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici vidovita hobotnica Paul iz njemačkog grada Oberhausena postala je najpopularnija životinja na svijetu.

Naime, hobotnica je postala slavna pogađajući rezultate utakmica na Svjetskom prvenstvu, a do sada je pogodila rezultate dosadašnjih četiriju utakmica koje je odigrala njemačka reprezentacija.

Hobotnica Paul prognozirala je pobjedu Njemačke u četvrtfinalu protiv Argentine, ali se sa njom ne slaže Sayco, argentinski delfin iz lučkog grada Mar del Plate.

Čuvari u gradskom akvariju odlučili su provjeriti hoće li se simpatična životinja radije igrati loptom u bojama njemačke ili argentinske zastave.

Sayco je bez oklijevanja izronio iz vode i skočio prema argentinskoj lopti smještenoj na platformi iznad bazena.

Lokalni stanovnici su u tome vidjeli pozitivan znak uoči susreta četvrtfinala SP-a između Njemačke i Argentine, koji je na rasporedu u subotu u 16 sati.

Ipak, Sayco se ne može pohvaliti rezultatima koje je ostvario Paul, vidovnjak sa osam pipaka iz Oberhausena, koji je predvidio pobjedu Njemačke.

Paulu je trebalo samo osam sekundi da se odluči za pobjedu Njemačke protiv Engleske, iako je rođen u Engleskoj. Ranije je prognozirao pobjede nad Ganom i Australijom.

Da ne bi pomislili da Paula jednostavno privlače boje njemačke zastave, hobotnica je prognozirala pobjedu Srbije, piše "Reuters".