Nogomet
0

Hiljade navijača odalo počast Di Stefanu

Totalsport
Na hiljade navijača, prijatelja i ljubitelja nogometa odalo je danas počast nogometnoj ikoni Alfredu di Stefanu, koji je preminuo u ponedjeljak od posljedica srčanog udara u 89. godini života.

"Napustio nas je, ali njegova legenda živjet će vječno", poručio je predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Španjolski mediji navode kako su na hiljade Di Stefanovih poklonika došle odati mu počast na Santiago Bernabeu, stadion Real Madrida u čijim je prostorijama bilo njegovo tijelo u kovčegu ukrašenom Realovom bijelom zastavom. U blizini su bili izloženi i brojni trofeji koje je Di Stefano osvojio s "los blancosima". Di Stefanov će moguće biti moguće posjetiti još sutra do 13 sati, nakon čega će biti održan privatan pogreb.

Di Stefanu su između ostalih počast odali Realov kapetan Iker Casillas i klupski mu kolega Sergio Ramos.

"Počivao u miru gospodine Alfredo di Stefano. Nikad neću zaboraviti zajedničke trenutke koje sam podijelio s nogometnom legendom. Don Alfredo je najveći. Legenda Real Madrida, uvijek s nama. Uvijek ću se sjećati maestra", poručio je Casillas putem Twittera.

Di Stefano je nosio dres madridskog Reala od 1953. do 1964. godine, a ušao je u legendu jer je postigao više od 300 pogodaka. S Realom je između 1956. i 1960. osvojio pet uzastopnih Evropskih kupova. Tokom reprezentativne karijere je nosio dresove Argentine i Španije.