Imao jaku konkurenciju
39

Higuain: Postigao sam 27 golova, a Real je doveo Kaku i Benzemu

D. B.
Gonzalo Higuain i Karim Benzema
Gonzalo Higuain i Karim Benzema
Argentinski napadač Intera iz Miamija, Gonzalo Higuain, prisjetio se vremena koje je proveo u Real Madridu.

Higuain je u Real stigao 2007. godine, potom mu se 2009. pridružio Cristiano Ronaldo, a 2010. godine su došli Karim Benzema i Kaka.

"S Benzemom sam imao veoma zdravu konkurenciju, ali smo morali davati sve od sebe. U godini kada je Cristiano došao, on je postigao 26, a ja 27 golova. Kada su došli Benzema i Kaka, pitao sam se koliko još golova trebam postići. Karim je izvukao najbolje iz mene, kao i ja iz njega, bio je sjajna devetka", izjavio je Higuain.

On je potpisao ugovor s Realom kada je imao samo 18 godina te nije očekivao da će odmah biti uvršten u prvi tim.

"Nisam trebao ići u prvi tim, kupili su me i namjeravali zadržati u Castilli. Postojala je i mogućnost posudbe, a otac mi je u avionu rekao da se nikada ne plašim, ali da imam poštovanja. Ta fraza je ostala sa mnom. Kad sam stigao u Real, trenirao sam s prvim timom, a tokom drugog treninga mi je trener Fabio Capello rekao 'ti ostaješ s nama'. Tri ili četiri dana kasnije sam debitovao kao starter u Kupu kralja, igrao sam na desnom krilu", prisjetio se Argentinac.

Trenutno je član Intera iz Miamija, kluba koji se povezivao s Lionelom Messijem.

"Ne dovodite me u nezgodnu situaciju, ne znam ništa o dolasku Messija. Imam još godinu dana ugovora, a mislim da je Leo potpisao na dvije ili tri godine s PSG-om. Ne vjerujem da ćemo se 'preklopiti'. Klub ga želi dovesti, vidjet ćemo. Nakon te godine ću uzeti odmor, od nogometa i svega", završio je Higuain.