Produžio ugovor
178

Hectorov gest za divljenje: Odbio se prodati za siću, ide na Mundijal iz Druge lige

Klix.ba
Jonas Hector (Foto: EPA-EFE)
Jonas Hector (Foto: EPA-EFE)
Lijevi bek Köln i njemački reprezentativac Jonas Hector (28) napravio je gest za divljenje budući da je produžio ugovor s klubom na još dvije godine (do ljeta 2023. godine), iako su Jarčevi pred ispadanjem iz Bundeslige.

"Köln mi je omogućio da napredujem i razvijam se od Regionalne lige do reprezentacije. Vezan sam za ovaj klub i zahvalan za sve što je učinio za mene. Mogao sam lako da odem na kraju ove sezone, poslije ispadanja iz Bundeslige, ali to ne bi bilo u redu. Shvatio sam da pripadam Kölnu i želim da ovim timom i pred ovim navijačima da igram i naredne sezone", obrazložio je svoju odluku Hector, koji će sigurno putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Potez Hectora je naišao na odobravanje javnosti jer nije napustio klub u trenutku kada brod tone, a i klub je pokazao koliko je ozbiljan i stabilan u finansijskom smislu.

Naime, u prethodonom ugovoru postojala je opcija da Hector u slučaju ispadanja u Drugu ligu može da promijeni sredinu za samo 10 miliona eura.

Borussija iz Dortmunda, Liverpool i Bayern su se pominjali kao moguća Hectorova naredna destinacija, ali na kraju sjajni lijevi bek ostaje u Kölnu.