Odlična igra Bordo tima na Koševu
0

Hat-trick Hadžića za visoku pobjedu Sarajeva nad GOŠK-om

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevo je u pretposljednjoj utakmici petog kola BH Telecom dočekalo ekipu GOŠK-a iz Gabele. Bordo tim je na Koševu slavio ubjedljivim rezultatom 4:0. Emir Hadžić postigao je hat-trick dok je Zoran Belošević postigao četvrti gol za Bordo tim.

Na posljednjem gostovanju na Koševu, ekipa GOŠK-a je savladala Bordo tim koji je od samog početka ove utakmice imao kontrolu nad igrom te su u ranom dijelu susreta zaprijetili preko Asmira Suljića i Emira Hadžića.

Mreža gostujuće ekipe mirovala je do 29. minute kada je, nakon sjajnog prodora, Hadžić poslao u mrežu GOŠK-a. U 38. minuti već je bilo 2:0 za tim Dragana Jovića. Belošević je htio centrirati loptu koja je na kraju završila u mreži golmana Baćka.

Međutim, tu nije bio kraj odličnoj igri Sarajeva u prvom poluvremenu. Dvije minute kasnije, Hadžić je ponovo zatresao mrežu gostiju. Ovo je za napadača Sarajeva bio drugi gol na utakmici. Rezultatom 3:0 otišlo se na odmor. Više od 1.500 navijača Bordo tima aplauzom je nagradilo igru domaće ekipe.

U nastavku, GOŠK je zaprijetio preko Jusufbašića koji je u 58. minuti propustio stopostotnu šansu za gostujuću ekipu.

Međutim, minutu kasnije, Sarajevo je kaznilo neiskorištenu priliku GOŠK-a zahvaljujući golu Emira Hadžića koji je postigao i svoj treći gol u večerašnjoj utakmici. Asistent tog gola bio je večeras odlični Belošević.

Deset minuta prije kraja utakmice, Jusufbegović je ponovo isprobao svoj šut, ali je golman Sarajeva ponovo izašao kao pobjednik.

  1. kolo BH Telecom Premijer lige:

Sarajevo - GOŠK 4:0 (Hadžić 29, 40, 59, Belošević 38) ŠIroki Brijeg - Rudar (1:0, u toku)