Nogomet
66

Harisova nana zbog unuka naučila šta je offside i sva nogometna pravila

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna euforija trese cijelu Bosnu i Hercegovini, nervoza raste kako se približava susret s Nigerijom, a posebno euforično je u porodicama naših Zmajeva.

Haris Medunjanin je omiljeni lik porodice Zujović, i miljenik svojih daidža Džavida i Dževada koji su također bili profesionalni nogometaši. Džavid Zujović u razgovoru za novinsku agenciju Patria kaže da je Haris prve nogometne korake naučio upravo od dvojice daidža.

"Povukao je gene na nas, jer mu otac rahmetli nije igrao nogomet. Ponosni smo svi na njega i s nestrpljenjem čekamo svaku utakmicu. Nažalost zbog bolova u nozi nisam mogao otputovati za Brazil, ali je moj brat Dževad tamo. Mi ovdje sa našom starom majkom gledamo mečeve. Skupimo se u ponoć i tada nastaje velika nervoza", kaže Džavid.

On je dalje dodao da je Harisova nana zbog unuka naučila sva nogometna pravila od toga šta je offside i sve drugo te da navija kao da ima 20 godina.

"Cijela porodica je uzbuđena, jer Harisa volimo kao i BiH i želimo da prođe dalje. Haris u utakmici protiv Argentine nije igrao od početka, ali sam zadovoljan kako se prikazao u 20 minuta. Možda sam subjektivan, ali ne mogu vam opisati osjećanja koja me nadvladaju kada Haris igra", dodao je Zujović.

Inače, Harisova mama vratila se u Holandiju gdje stanuje s Harisom i Harisovom sestrom, ali kako kaže Džavid često ih posjećuju.

"Mi smo mnogo vezani. Sjećam se Harisa kao dječaka kada je pokušavao da igra lopte sa mnom i s mojim bratom, a sada je on velika zvijezda. Ponosni smo i svim srcem želimo da BiH prođe grupu u Brazilu", dodao je Džavid.

Kako kaže Zujović svaku noć se s Harisom čuje putem Skypea i jako žali što nije u Brazilu kako bi mu dao podršku.

"Karijeru sam i završio zbog velike povrede i sada me kuk boli. Haris nam je platio i karte i boravak tamo, ali ja nisam smio otići, jer se mnogo pješači i putuje", dodao je Zujović.