Sjajno i neodbranjivo
121

Haris Medunjanin postigao magičan pogodak protiv Feyenoorda, podsjetio je na najbolje dane

K. H.
Trenutak kada je Medunjanin postigao sjajan pogodak (Foto: Screenshot/Youtube)
Trenutak kada je Medunjanin postigao sjajan pogodak (Foto: Screenshot/Youtube)
Bivši bh. reprezentativac Haris Medunjanin postigao je fantastičan pogodak u porazu svog Zwollea od Feyenoorda u meču 1/16 finala Kupa Nizozemske i to u trećoj minuti susreta kojim je donio prednost svojoj ekipi.

Zwolle je odlično otvorio utakmicu, a nakon što se lopta u jednom napadu odbila na desnu stranu, tamo je bio Medunjanin koji fantastično šutira lijevom nogom i pogađa dalji ugao protivničkog gola, ostavivši golmana potpuno nemoćnog.

Ipak, u samo pet minuta Feyenoord je došao do preokreta. Prvo je Wieffer u 29. minuti pogodio za 1:1, a u 34. minuti Danilo pogađa za 2:1 i donosi potpuni preokret domaćoj ekipi. Konačnih 3:1 postavio je Danilo golom u 56. minuti.


Medunjaninu je ovo drugi pogodak u ekipi Zwollea, a prije jučerašnjeg pogotka strijelac je bio u meču protiv Jong Ajaxa koji se igrao 30. septembra.

Na kraju je odigrao svih 90 minuta za svoj tim, ali nije im uspio puno pomoći protiv favorizovanog Feyenoorda, koji je na kraju i prošao u osminu finala. Bilo kako bilo, pogodak koji je postigao podsjetio je na njegove najbolje dane i dokazao da u njegovoj lijevoj nozi još uvijek ima nogometna magija.

Naš igrač je u Nizozemsku stigao iz američkog Cincinnatija, a prije toga je igrao za Philadelphia Union, dok je ranije u karijeri igrao za Real Valladolid, Deportivo La Coruñu, turski Gaziantepspor, Maccabi Tel Aviv, AZ Alkmaar i Spartu iz Rotterdama.

Medunjanin je za nogometnu reprezentaciju BiH odigrao 55 susreta i postigao 11 golova, a debitovao je 2009. godine.