Nogomet
116

Haris Hodžić otvara školu nogometa u Londonu

Klix.ba
Haris Hodžić, mladi bh. nogometaš i bivši član engleskog Watforda, u Londonu otvara školu nogometa za dječake od šest do 16 godina.

Hodžić već duže vrijeme živi u britanskoj prijestolnici gdje će sada podučavati mališane nogometnim vještinama.

Budući da je i sam prošao slične škole, dobro je upoznat kako one funkcioniraju.

"Počeo sam u jednoj privatnoj akademiji u Hertfordshireu gdje su me zapazili skauti FC Watforda. Prošao sam sve njihove omladinske pogone i dogurao do prvog tima, tako da znam kako sistem ovih škola funkcionira i šta očekuju treneri, a šta budući nogometaši", kaže Hodžić, te dodaje da će u njegovoj akademiji mladi igrači imati mogućnost da svakodnevno treniraju pod stručnim nadzorom nogometnih stručnjaka.

"U početku ćemo igrati prijateljske utakmice protiv drugih akademija i profesionalnih klubova, a od iduće sezone planiramo osnivanje vlastitih omladinskih timova i uključenje u redovna ligaška takmičenja. Cilj ovog programa je da otkrijemo potencijalne talente i od njih napravimo kvalitetne igrače koje će moći preporučiti profesionalnim klubovima na daljnje usavršavanje", ističe Hodžić.

Akademija će sarađivati sa engleskim klubovima Watford, Stevenage, Northampton, Coventry...a Hadžić se planira uvezati sa timovima iz Premijer lige BiH kako bi i mladi talenti iz naše zemlje imali priliku da se pokažu engleskim skautima.

Pored Hodžića u akademiji će raditi i bivši hrvatski omladinski reprezentativac Milan Krmpotić.

Hodžić trenutno nema klub zbog administrativnih prepreka, pa nastupa za malonogometni tim LB Hearta. Ipak, na ljeto očekuje prelazak u jedan drugoligaški engleski klub., saopćeno je iz BHD Infodeska.