Nadomak cilja
0

Hargreaves blizu povratka na travnjake

Totalsport
Owen Hargreaves
Owen Hargreaves
Nakon skoro dvije godine pokušaja povratka na nogometne travnjake, vezni nogometaš Manchester Uniteda Owen Hargreaves (29) napokon je blizu svog cilja.

Otkako je 2007. godine stigao u redove Manchester Uniteda iz minhenskog Bayerna (uz odštetu od 17 miliona funti) Hargreaves je nastupio u tek 26 premierligaških utakmica, a većinu je vremena proveo na rehabilitacijama zbog problema s povredama obaju koljena.

Ako je za vjerovati riječima hirurga koji ga je operirao, dr. Richarda Steadmana, sada je Englez napokon na pragu uspješnog povratka:

"Owen je blizu povratka punoj spremi, stvari su na kraju dobro ispale, iako će očito u Unitedu odlučiti kada će odigrati utakmicu".

Hargreaves je sada u posljednjoj godini ugovora s Manchester Unitedom, a menadžer "crvenih vragova" Alex Ferguson želi vidjeti čvrste dokaze da je igrač napokon zdrav prije nego li mu produži ugovor. Izostavio je Ferguson Hargreavesa s popisa od 25 igrača na koje računa u utakmicama Lige prvaka, no on ima pravo nastupa u Premierligi, kao i utakmicama FA Cupa i Carling Cupa.

"Owen je imao teških problema. Tetiva mu je bila pričvršćena za patelu na svakom koljenu, a to je teško riješiti. Nakon operacije bilo je ključno prvo se odmoriti, a onda naporno raditi na povratku. Owen nije nikada odustao", dodao je Steadman.