Umiješana najveća legenda
0

Haos u Nogometnom savezu S. Makedonije, sumnja se da Dinamov dvojac bojkotuje reprezentaciju

H. H.
Ristovski i Ademi nisu igrali u posljednjim mečevima Lige nacija (Foto: EPA-EFE)
Ristovski i Ademi nisu igrali u posljednjim mečevima Lige nacija (Foto: EPA-EFE)
Veliki skandal potresa nogometnu reprezentaciju Sjeverne Makedonije, a kako pišu tamošnji mediji, moguće je da čak dvojac zagrebačkog Dinama Arijan Ademi i Stefan Ristovski bojkotuju reprezentaciju.

Makedonski Sport1 piše kako su Dinamovci okrenuli leđa Nogometnom savezu zbog sukoba sa njihovim prijateljom, najboljim igračem Sjeverne Makedonije svih vremena Goranom Pandevom, koji je u sukobu sa čelnicima tamošnjeg Saveza.

U tekstu se navodi kako Ristovski i Ademi nisu igrali za Sjevernu Makedoniju u Ligi nacija zbog povreda, a onda su se "magično oporavili" i zaigrali za Dinamo u domaćem prvenstvu protiv Slaven Belupa. Ademi je igrao čitavu utakmicu, a Ristovski 79 minuta.

"Pitanje je sljedeće. Jesu li se kapiten Ademi i sjajni borac Ristovski okrenuli protiv Nogometnog saveza? Oni su jako dobri prijatelji s Goranom Pandevom, a najbolji makedonski nogometaš svih vremena vodi veliku borbu za prevlast u savezu s aktuelnim vodstvom. Ovo se dakle, može protumačiti kao dokaz da su stali na njegovu stranu", piše Sport1.mk.

Makedonci su u posljednje dvije utakmice Lige nacija izgubili od Gruzije 2.0 i Bugarske 1:0, ali su izborili opstnak u C ligi, zahvaljujući činjenici da su u grupi bili sa slabašnim Gibraltarom.