Tenzije uvijek prisutne
45

Haos u derbiju Rivera i Boce: Gol u 93. pa sedam crvenih kartona i 19 minuta nadoknade

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometaši River Platea sinoć su pobijedili Bocu Junior u meču 15. kola argentinske lige rezultatom 1:0, a kao i uvijek, jedan od najvećih derbija svijeta ponudio je mnoštvo tenzija i uzbuđenja koji su pokazali zašto se smatra takvim.

River je do pobjede došao golom u 93. minuti i to nakon što je Miguel Borja sigurno realizovao kazneni udarac, a iako se tokom regularnih 90 minuta nije moglo vidjeti previše lijepog nogometa, pažnju s utakmice privukao je haos koji je nastao u sudijskoj nadoknadi.

Igrači su se međusobno krenuli naguravati, nastala je gužva koja je trajala nekoliko minuta, a epilog svega bilo je čak sedam crvenih kartona, od od čega tri za igrače koji su s klupe utrčali na teren i učestvovali u sukobu.

Uz sve to, igrala se nevjerovatna sudijske nadoknada, koja je trajala 19 minuta, no bez obzira na to, River je uz veliku podršku domaćih navijača uspio sačuvati prednost i doći do pobjede.

Ovo im je bila 12. pobjeda u ovoj sezoni, a uz to imaju jedan remi i dva poraza te su prvi na tabeli sa 37 osvojenih bodova. Boca je na razočaravajućoj 13. poziciji sa samo 18 osvojenih bodova, odnosno pet pobjeda i tri remija, uz sedam poraza.