Šta i kako dalje
15

Haos u Barceloni zbog De Jonga: Navijači zvižde, on se ljuti, a klub prijeti neočekivanom tužbom

K. H.
Frenkie de Jong
Frenkie de Jong
Pojedini navijači Barcelone sinoć su zviždali nogometašu ovog kluba Frenkieju de Jongu tokom predstavljanja igrača za novu sezonu, zbog čega je bio vrlo razočaran, a španski mediji pišu da bi ova priča mogla dobiti nastavak i da bi španski klub na kraju čak i mogao tužiti svog igrača.

Nogometaši Barcelone pobijedili su sinoć na Camp Nou stadionu u prijateljskoj utakmici meksičku ekipu U.N.A.M. rezultatom 6:0, a prije utakmice navijačima kluba predstavljeni su igrači koji će igrati za ovaj klub u narednoj sezoni.

Novi igrači, jasno, dobili su velike ovacije, kao i generalno svi ostali nogometaši, no to nije bio slučaj s veznjakom i jednom od najvećih zvijezdi Frenkijem De Jongom kojem su pojedini navijači zviždali zbog odbijanja novog ugovora po kojem bi u narednoj sezoni trebao imati manju platu.

[TWITTER]1556336872275599367[/TWITTER]

Nakon što se De Jong pridružio svojim igračima na terenu, bio je vidno nezadovoljan zbog zvižduka navijača, a reporteri su zabilježili trenutak koji možda i najbolje pokazuje koliko mu je teško palo takvo ponašanje pojedinih pristalica Barcelone.

O odlasku De Jonga iz Barcelone se mnogo govori prethodnih mjeseci, no ovaj igrač iz Nizozemske u više navrata je govorio kako želi ostati u španskom klubu i s tim u vezi odbio je ponudu Manchester Uniteda koji je tokom juna i jula imao potpun dogovor s Barcelonom.

Pouzdani The Athletic danas donosi nastavak priče i "pregovora" između Barcelone i De Jonga, a oni govore kako je klub čak spreman i tužiti svog igrača zbog prethodnog ugovora koji je ilegalno potpisao s bivšim rukovodstvom. Oni smatraju da je sve urađeno mimo pripisa i da na sudu to mogu dokazati, a tiče se njegove plate koja se povećava iz sezone u sezonu i koja bi ozbiljno mogla ugroziti poslovanje.

Barcelona ima manje od sedam dana da riješi problem s finansijama i registruje sva nova pojačanja, a bit će zanimljivo vidjeti kako će na kraju riješiti problem koji imaju s De Jongom. Dvije su opcije, da Nizozemac potpiše novi ugovor i pristane na smanjenje plate ili da prihvati neku od ponuda i promijeni sredinu.