Policija intervenisala
17

Haos pred utakmicu u Firenci: Poljski huligani divljali ulicama i razbijali sve pred sobom

S. G.
Nemile scene viđene su tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na ulicama Firence gdje se igra revanš utakmica četvrtfinala Lige konferencija između Fiorentine i Lecha, a iza koje stoje gostujući navijači.

Naime, tifoze Lecha su tokom današnjeg dana izazvale niz incidenata sa pripadnicima policije koju su u više navrata napali nakon što su lomili inventar.

Prvi je sukob izbio nakon što su zaštitari zabranili Poljacima da uđu u jednu diskoteku, poslije čega je izbila tuča njih i navijača Fiorentine koji su se tada zatekli na istom mjestu.

Problemi tu sinoć nisu okončani i nastavljeni su danas. Ugostiteljski objekti u Firenci jutros od 10 sati ne toče alkohol, ali to nije spriječilo poljske huligane da nastave sa svojim pohodom.

Uslijedilo je nekoliko tuča po gradu sa policijom i navijačima Fiorentine, a sve je rezultairalo desetinama uhapšenih najvača jedne i druge ekipe.

Inače, večeras je od 21 sat na rasporedu uzvratni duel ovih timova u kojem ne bi trebalo biti iznenađenja.

Italijanski tim je u prvom meču odigranom prošlog četvrtka u Poznanu slavio sa uvjerljivih 4:1 i tako stekao značaju prednost pred večerašnji duel koji bi im trebao predstavljati formalnost.