Karačić ogorčen
22

Haos na Grbavici nakon utakmice, trener Posušja krenuo na sudije: Sve ste vidjeli, doviđenja

D. P.
Neželjene scene na Grbavici (Foto: Klix.ba)
Neželjene scene na Grbavici (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Željezničara slavili su rezultatom 3:0 protiv Posušja u pretposljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a kraj duela u različitom raspoloženju dočekala su dvojica trenera.

Željezničar je golovima u završnici srušio Posušje. Međutim, neregularan je bio prvi gol u 84. minuti kojeg je Armin Hodžić postigao nakon evidentnog igranja rukom.

To je izazvalo veliko ogorčenje kod trenera Posušja Branka Karačića. Nije želio komentarisati utakmicu u izjavi za Areni Sport te je sve sumirao u jednoj rečenici.

"Sve ste vidjeli na utakmici, hvala i doviđenja", poručio je ogorčeni Karačić.

Karačić je završio i u verbalnom okršaju sa sudijama, pa su ga na kraju morali smirivati i igrači Željezničara.

S druge strane, Nermin Bašić bio je oduševljen karakterom Plavih kojeg su pokazali u završnici jer su u dvije posljednje utakmice u zadnjih 10 minuta postigli prvo dva, a onda i tri gola.

"Teška utakmica protiv organizovanog protivnika. Stvorili smo mnogo prilika, ali mislim da su izmjene na kraju donijele rezultat. Gol je visio u zraku i kada je pročepilo, bilo je lakše i pritisak je pao. Ekipa Posušja će sigurno opstati u ligi i čestitam im", rekao je Bašić i osvrnuo se na posljednji meč u Tuzli:

"Bit će vrlo vrlo teško u Tuzli, no nešto moram da kažem. Kada ovako pritsnete protivnike u dvije utakmice, onda se vidi karakter ekipe. Sve čestitke mojim igračima, dobiti 3:0 na kraju u ovakvoj utakmici je nevjerovatno. Zahvaljujem se i ovim divnim navijačima na nevjerovatnoj podršci", zaključio je trener Željezničara.

Plavi kolo prije kraja imaju dva boda više od Širokog Brijega i gostuju Slobodi u Tuzli.