Nogomet
2

Hamšik: Odbio sam Juventus, Inter i Milan

Klix.ba
Marek Hamšik (Foto: EPA)
Marek Hamšik (Foto: EPA)
Kapiten Napolija Marek Hamšik je otkrio da je imao ponude Juventusa, Intera i Milana, ali da ih je odbio jer je želio ostati u Napulju.

Slovački internacionalac je potvrdio medijske natpise da je imao ponude talijanskih velikana.

"Da, to je tačno. Mislim da je sada svima jasno da u Italiji za mene postoji samo Napoli. Vjerujem da postoje velike šanse da ovdje završim karijeru. To je ozbiljna mogućnost", izjavio je dvadesetdevetogodišnji Hamšik.

Novinare je zanimalo da li bi želio više osvojiti Seriju A ili neki evropski trofej.

"Nemoguće je izabrati, jer obje titule vrijede veoma mnogo. No, Liga prvaka znači da ste najjači tim na svijetu. To bi Napoliju dalo status u međunarodnom nogometu od kojeg vam se zavrti u glavi. Mislim da se Napoli ne može smatrati snažnim na tom nivou, jer bismo u finalu Lige prvaka igrali protiv giganta", rekao je Slovak.

Ipak, on je istakao da je tim iz Napulja kvalitetan.

"Smatram da smo odličan tim sposoban da igra prelijepo. Možemo se takmičiti s Juventusom, ali nam je potrebno nekoliko pobjeda u nizu. Tri ili četiri vezane pobjede bi bile dovoljne. U posljednje vrijeme nemamo sreće, a kad ne pobjeđujete, pesimizam raste. Međutim, optimističan sam, možda i realan, jer znam vrijednost naših protivnika", završio je Hamšik.