Nije moglo drugačije
3

Hamšik o tučnjavi s "drskim" Hrvatom: Svi su bili u šoku koliko sam bio bijesan

K. H.
Marek Hamšik (Foto: EPA-EFE)
Marek Hamšik (Foto: EPA-EFE)
Bivši igrač Napolija Marek Hamšik prisjetio se najozbiljnijeg sukoba u ovom klubu kada se potukao s hrvatskim nogometašem Josipom Radoševićem rekavši da nikada tokom boravka u Napulju nije bio toliko bijesan.

Hamšik je rekao da kao kapiten uvijek pokušava održati harmoniju u svlačionici te da njegova šutnja nijednog trenutka nije značila da je slab, odnosno da nije spreman reagovati.

"Bio sam kapiten i vođa tima, ali sam bez obzira na to poštovao sve i uvijek davao sve od sebe da se u svlačionici svi poštujemo. Ipak, kada neko misli da ste slabi jer često šutite, onda toj osobi morate pokazati kako stvari zapravo stoje. Kada neko pređe granicu, onda povisim ton, a ponekad podignem i ruku", kazao je ovaj nogometaš iz Slovačke.

Nakon toga, on je otkrio kako je došlo do sukoba sa Josipom Radoševićem koji je za dva miliona eura 2013. godine prešao iz Hajduka u Napoli.

"Taj momak je bio previše nabrijan i drzak. Na jednom treningu je oštro startovao na mene, a nakon toga se po svlačionici hvalio fizičkom dominacijom, čak je i pokazivao šta ima među nogama. Ja ne volim tučnjave ni svađe, ali s Radoševićem nisam mogao drugačije. Bio je mlad i tek je stigao u klub iz Hrvatske, možda nije razumio da treba napraviti korak nazad te slušati i upijati šta mu se govori, što uopšte ne znači da nemaš karakter, već da si spreman učiti. U jednom trenutku sam izgubio strpljenje i došlo je do fizičkog sukoba, a saigrači koji su bili tu su ostali u šoku. Nikad me niko nije vidio tako bijesnog u klubu", prisjetio se Hamšik.

Na kraju svega, Radošević je brzo završio svoju karijeru u Italiji, a nakon toga igrao je još za Rijeku, Eibar, RB Salzburg, Hajduk i danas je član Brondbyja.