Nogomet
1.1k

Halilhodžić o preuzimanju Zmajeva: Još ne razmišljam o novom angažmanu

Piše: A. D.
Vahid Halilhodžić (Foto: Anadolija)
Vahid Halilhodžić (Foto: Anadolija)
Vahid Halilhodžić je, kao i mnogi navijači Bosne i Hercegovine, razočaran rezultatom iz Haife. Bosanskohercegovački stručnjak koji je odnedavno bez angažmana, nije gledao utakmicu, ali jeste kasniju reportažu iz Izraela.

“Nisam bio u mogućnosti gledati utakmicu, ali sam pogledao kasnije reportažu i golove Izraela. Poraz od 3:0 jeste iznenađenje, ali je prema mom mišljenju to samo slijed događanja kojih smo svjedoci posljednjih mjeseci. Stvorila se atmosfera u kojoj su pojedinci željeli da selektor ode, pa su priželjkivali lošu igru i loš rezultat. Sve ovo sinoć je posljedica najviše toga. O igri ne bih govorio jer nisam gledao cijelu utakmicu. Vidio sam da je bilo puno prilika, posebno za Izrael, što govori da naša odbrana nije dobro radila svoj posao”, izjavio je za Klix.ba Vahid Halilhodžić.

Velika većina navijača Bosne i Hercegovine upravo bi Halilhodžića voljela vidjeti na klupi Zmajeva.

“Od sinoć me ljudi zovu sa svih strana. Prijatelji i novinari šalju poruke, ali ja o tome ne bih govorio. Treba razmisliti kako dalje. Safet je tu, a šta će dalje biti ja ne znam. Ne treba žuriti sa odlukama, prema mom mišljenju bi najbolje bilo napraviti pravu analizu, izvući prave zaključke, a potom donijeti i prave odluke za boljitak bosanskohercegovačkog fudbala. Meni je trenutno najvažniji odmor nakon niza napornih sezona. Ulazio sam u kompleksne projekte, pa mi danas odmor istinski prija. U narednim danima planiram doći i u Mostar. Ponuda uvijek ima, ali ja još uvijek nisam donio nikakvu odluku”, dodao je Halilhodžić.