Nogomet
634

Halilhodžić novinarima: I ja sam musliman, ali prestanite sa pitanjima o ramazanu

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić, bh. nogometni stručnjak na klupi Alžira, nije nimalo bio sretan kada su ga novinari u Porto Alegreu pitali oko ramazana i da li će njegovi igrači postiti uoči današnje utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Novinari su konstantno ispitivali Halilhodžića o postu u svetom muslimanskom mjesecu, utjecaju na igrače uoči još jedne historijske utakmice Pustinjskih lisica.

"Prestanite me pitati o ramazanu ili ću ustati i otići. Sa takvim pitanjima pokazujete manjak poštovanja. Želim se fokusirati samo na nogomet i ništa drugo", kazao je popularni Vaha na pres konferenciji.

"Ovo nije prvi put da treniram igrače muslimane. Pa i ja sam musliman. Uvijek sam dozvoljavao igračima da sami odlučuju o takvim stvarima", kazao je selektor Alžira.

Povod za ovakvu Vahinu reakciju bilo je pisanje alžirskih medija koji su savjetovali igračima da ne poste tokom Mundijala.

"Nažalost, pojedini mediji, konkretno jedne novine, dovode u pitanje moju čas i integritet. Oni pozivaju na mržnju prema meni i mojim saradnicima", dodao je on.

Sjetio se Halilhodžić i Svjetskog prvenstva 1982. godine Španiji i utakmice koja je bacila ljagu na cijelo prvenstvo. Naime, nakon što je Alžir pobijedio tadašnju Zapadnu Njemačku u grupnoj fazi (2:1), kasnije su Nijemci i Austrijanci dogovoreno odigrali 1:0 za Švabe što je bilo u obostranu korist nakon čega su Pustinjske lisice ispale sa SP.

"Niko nije zaboravio šta se desilo te 1982. godine. Igrači će biti itekako motivisani, ali i Nijemci će tražiti prolaz u četvrtfinale", kazao je Vaha.