Dinamo uvjerljiv
154

Hajrović fantastičnim makazicama oduševio Maksimir, pogađao i Gojak

Piše: N. K.
Gojak i Hajrović (Foto: Twitter/GNK Dinamo)
Gojak i Hajrović (Foto: Twitter/GNK Dinamo)
Nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru u okviru 19. kola HNL-a ekipu Rudeša rezultatom 7:2 i tako na najbolji način otvorili proljetni dio sezone.

Zagrebačka ekipa povela je već u petoj minuti preko potencijalnog bh. reprezentativca Izeta Hajrovića, koji je samo četiri minute kasnije fenomenalnim makazicama udvostručio prednost.

Petković je u 19. minuti povisio na 3:0, Štrkalj je umanjio vodstvo, a onda je na scenu stupio bh. reprezentativac Amer Gojak, koji lijepo pogađa za uvjerljivu prednost Dinama u prvom poluvremena.

Nevjerovatni Oršić je u razmaku od samo devet minuta postigao hat-trick u nastavku za velikih 7:1, dok je konačan rezultat postavio Štrkalj, jedini raspoloženi igrač u gostujućoj ekipi.

Hajrović je s današnja dva gola došao do brojke od osam postignuta pogodaka ove sezone za Dinamo u svim takmičenjima. Gojaku je današnji gol bio treći ove sezone za Modre.

Dinamo se učvrstio na liderskoj poziciji HNL-a s 14 bodova više u odnosu na Osijek, koji ima i utakmicu manje. Rudeš je na posljednjem mjestu.