Konferencijska liga
486

Hajduk doživio potop u Kazahstanu i neočekivano ispao iz Evrope

H. H.
Detalji s utakmice Tobol - Hajduk (Foto: HNK Hajduk Split / Facebook)
Detalji s utakmice Tobol - Hajduk (Foto: HNK Hajduk Split / Facebook)
Nogometaši Hajduka priredili su novu blamažu i veliko razočarenje svojim navijačima nakon što su poslije produžetaka izgubili od kazahstanskog Tobola rezultatom 4:1 i eliminisani su u 2. prekolu Konferencijske lige.

U regularnom dijelu meča rezultat je bio 3:1 u korist Kazahstanaca.

Splićani su u prvom meču slavili 2:0 i malo ko se mogao nadati da će sebi dozvoliti luksuz da ispadnu, pogotovo nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo pogodaka.

Ipak, u nastavku je uslijedio krah Bilih koji su primili tri gola za samo 11 minuta. Prvo je Jovančić u 56. minuti donio prednost Tobolu, a samo pet minita kasnije Sergeev je anulirao prednost Hajdukuka iz prvog meča povisivši na 2:0.

Potpuni šok za hrvatskog velikana uslijedio je u 67. minuti, kada je Sergeev svojim drugim golom povećao prednost Kazahstanaca na 3:0.

Samo tri minute kasnije dosuđen je penal za Hajduk iz kojeg su mogli barem izboriti produžetke, ali udarac s bijele tačke velikog pojačanja Hajduka Filipa Krovinovića odbranio je golman Mokin.

I kada se činilo da će Bili sigurno ispasti, duboko u sudijskoj nadoknadi, Sahiti je postigao gol u 94. minuti za 3:1 i utakmicu je odveo u produžetke.

Odluka je pala u 118. minuti kada je Tagybergen fenomenalnim udarcem s 20-ak metara pogodio za 4:1 i odveo je Tobol dalje, a Splićane ostavio u nevjerici.