Nogomet
36

Hajdarović donio tri boda Veležu protiv Drine, Sloboda pobijedila Travnik

Piše: D. B.
Velež - Drina (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Nova sezona BHT Premijer lige BiH počela je danas, a u terminu od 17:30 su odigrane četiri utakmice. Povratnik u najviši rang takmičenja, tuzlanska Sloboda, pobijedila je na gostovanju u Travniku, Velež je u Mostaru savladao ekipu Drine iz Zvornika, također novog premijerligaša, Mladost je upisala tri boda protiv Borca, a Čelik je remizirao s Vitezom odigravši bez golova.

Čelik - Vitez 0:0

Čelik i Vitez su na Bilinom Polju odigrali poprilično izjednačeno prvo poluvrijeme. Domaći su imali nekoliko prilika, prijetili su i gosti, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. U nastavku utakmice je također bilo izglednih šansi, no, ni jedna ekipa ih nije uspjela realizirati. Čelik i Vitez su remizirali 0:0 i na otvaranju nove sezone upisali po bod.

Mladost - Borac 2:0

Mladost je dobro otvorila utakmicu protiv Borca i povela u 21. minuti preko Dabića. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme. U nastavku utakmice je ekipa Mladosti došla i do drugog gola, a ponovo je stijelac bio Dabić. Svoj drugi pogodak na ovoj utakmici je postigao u 63. minuti. Dabićevim golovima je Mladost zasluženo pobijedila Borac.

Velež - Drina 1:0

Na otvaranju nove sezone Velež je ugostio novog premijerligaša, a to je Drina iz Zvornika. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali ni izglednih prilika.

Početkom drugog poluvremena su Rođeni došli u vodstvo, a strijelac je u 46. minuti bio Hajdarović. Njegov je pogodak, ispostavilo se na kraju, donio tri boda Veležu protiv Drine.

Travnik - Sloboda 0:3

U svojoj povratničkoj utakmici u Premijer ligi BiH Sloboda je gostovala kod Travnika. Ekipa iz Tuzle je povela u 19. minuti golom Bajraktarevića. Domaći su ostali bez Ćurića koji je dobio crveni karton u 44. minuti utakmice. Dvije minute kasnije je "pocrvenio" i Varupa. Tuzlaci su nakon prvog poluvremena vodili sa 1:0 i utakmicu su držali pod svojom kontrolom.

U nastavku utakmice je Sloboda bila nadmoćna na terenu, a rezultat toga je bio i drugi pogodak, koji je u 61. minuti postigao Radovanović. Tuzlaci su pobjedu ovjerili trećim golom u 89. minuti, koji je postigao Mujkić.

Nešto ranije je Željezničar savladao Olimpic na Otoci rezultatom 3:0, a sutra igraju Sarajevo - Zvijezda i Široki Brijeg - Radnik.

Tabela BHT Premijer lige BiH, 1. kolo:

  1. Sloboda 3
  2. Željezničar 3
  3. Mladost 3
  4. Velež 3
  5. Zrinjski 1
  6. Slavija 1
  7. Čelik 1
  8. Vitez 1
  9. Široki Brijeg 0 (-1)
  10. Zvijezda 0 (-1)
  1. Sarajevo 0 (-1)
  2. Radnik Bijeljina 0 (-1)
  3. Drina 0
  4. Borac 0
  5. Travnik 0
  6. Olimpic 0