Zvjezdan Misimović
0

"Hagi je smiješan tip"

Totalsport
"Na jednom sam treningu žvakao žvakaću gumu. Gheorghe Hagi je procijenio da zbog toga nisam posvećen radu", objasnio je Zvjezdan Misimović razlog svoje suspenzije i na kraju rastanka s turskim Galatasarayem.

Bh. 28-godišnji vezni nogometaš danas je član moskovskog Dinama, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2014. godine.

"Nadam se da ću se za mjesec dana skrasiti. Tada će mi doći porodica, koja je i dalje u Münchenu. Jedva čekam taj trenutak", rekao je Misimović za Sport Bild dodavši:

"U Dinamu je pregršt vrlo dobrih nogometaša. Nismo se još najbolje upoznali na travnjaku, no i to će doći. Uglavnom s njima govorim engleski. Imam ovdje odlične uvjete. Izgrađen je trening-kamp vrijedan 30 miliona eura. Nešto neviđeno".

Zašto je pao u nemilost Galatasarayevog trenera Gheorghea Hagija, premda je u istanbulski klub kao veliko pojačanje stigao prošlog ljeta, Misimović je rado ispričao.

"Sve je počelo s trenerskom promjenom, odlaskom Franka Rijkaarda i dolaskom Hagija. Igrao sam dotad na lijevoj strani veznog reda i sugerirao sam treneru da bih radije igrao u srcu veznog reda jer mislim da tako mogu više pomoći ekipi. Kad sam se vratio s reprezentativne akcije, Hagi mi je rekao da više nisam u kadru prvotimaca. Znate li koji je bio razlog? To što sam na jednom treningu radio sa žvakaćom gumom u ustima. Ne šalim se. Hagiju je to bio pokazatelj da nisam fokusiran. Smiješno", kaže Misimović.

Također je vezni nogometaš, koji je sjajnim igrama sa drugim našim reprezentativcem Edinom Džekom vodio Wolfsburg do naslova njemačkog prvaka 2009. godine, objasnio zašto je pod svaku cijenu ljetos insistirao na odlasku iz Wolfsburga, koji je ponajprije želio, premda nije i uspio, zamijeniti Schalkeom Felixa Magatha.

"Najprije su htjeli za mene 20 miliona eura, onda 15, pa 10... Onda su me malo htjeli zadržati, pa opet malo prodati. Ostao mi je od svih opcija samo Galatasaray jer je Wolfsburg svojim ponašanjem izludio zainteresirane kupce", istakao je naš reprezentativac.

*Mislite li se jednog dana vratiti u Njemačku?

"Naravno. Njemačka će zauvijek ostati moj dom. Tamo sam rođen. Obožavam Njemačku".