Čin humanosti
463

Hadžibegić želio kupiti humanitarni dres pa odustao, donirat će novac bez licitiranja

D. P.
Krunić je potpisao dres s jedne od najboljih predstava otkako je među Zmajevima (Foto: NS BiH)
Krunić je potpisao dres s jedne od najboljih predstava otkako je među Zmajevima (Foto: NS BiH)
Nogometni savez Bosne i Hercegovine organizovao je aukciju na kojoj se prodaje dres Radeta Krunića, a na ovu akciju javio se selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić.
Na aukciji je Krunićev dres u kojem je sinoć priredio blistavu partiju i postigao je dva gola (3:0) protiv Islanda u Zenici. Potpisani dres ide na aukciju, a najveća ponuda bit će uplaćena za liječenje Miloša Božovića.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe FK Slavija iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave. Njegov otac Aleksandar je također bivši golman.

Aukcija će trajati do nedjelje 26. marta do 17.00 časova, a početna cijena dresa je 200 KM.

U aukciju se javio selektor Faruk Hadžibegić, koji se odlučio na vrlo human gest. Želio je učestvovati u aukciji, ali kada je vidio odziv navijača koji žele dres, odlučio je donirati novac bez dobijanja dresa.

"Htio sam licitirati za dres našeg Radeta Krunića, u kojem je sinoć postigao dva pogotka, ali vidim da mnogi žele i dres, ali i pomoći mladom Božoviću, za kojeg se nadam da će se što prije oporaviti. U to ime, bez licitiranja, uplatit ću određen iznos za njegovo liječenje, te i vas pozivam da učinite isto, kako bismo svi zajedno pomogli ovom mladom momku. Nebrojeno puta smo dokazali koliko smo human narod i sretan sam kada dobijem potvrdu toga. Neka najhumanija ponuda pobijedi", poručio je selektor u komentarima i tako izazvao oduševljenje navijača.

U trenutku pisanja objave, vodeća ponuda iznosi 3.200 KM. Svi mogu učestvovati javljanjem u komentaru, a sve do 26. marta u 17 sati.