Prepoznatljiv po mišićima
0

Habib upoznao najveću nogometnu "zvijer" današnjice: Pogodite ko je od nas igrač

H. H.
Adama Traore i Habib (Foto: Instagram)
Adama Traore i Habib (Foto: Instagram)
Bivši UFC šampion Habib Nurmagomedov susreo se s jednim od najsnažnijih nogometaša današnjice Adamom Traoreom, a taj trenutak ovjekovječio je fotografijom koju je objavio na Instagramu.

Nogometaš Wolverhamptona sa Habibom se upoznao u Londonu, a Dagestanac je uz fotografiju postavio postavio šaljiv opis, aludirajući na Adamine prepoznatljive mišiće, po kojima više liči na borca nego igrača.

"Pogodite ko je od nas nogometaš? Drago mi je što sam te upoznao brate", napisao je Habib, a fotografija je skupila veliki broj lajkova.

"Bilo mi je zadovoljstvo kako si me dočekao. Upoznao sam referencu u sportu i otkrio tvoju veliku poniznost. Hvala ti", riječi su Traorea koji je također objavio fotografiju na Instagramu.

Tridesettrogodišnji Habib je rođen u Dagestanu, a na Instagramu ga prati više od 32,5 miliona ljudi. Sa 29 pobjeda bez ijednog poraza je otišao u penziju, a smatra se jednim od najboljih MMA boraca u historiji. Titulu je držao do aprila 2018. godine.

Također, Habib je prvi musliman koji je osvojio UFC titulu i koji je radio kao MMA promoter.

S druge strane, Traore je prošao Barceloninu omladinsku školu La Masiju, a nakon što je za prvi tim upisao samo jedan nastup 2015. godine je otišao u Aston Villu.

U Engleskoj se razvio u jednog od najsnažnijih igrača na svijetu i pravu "zvijer", a posebno je postao popularan nakon što je svoje tijelo počeo mazati uljem kako bi ga protivnici teže čupali i koristili taj način da ga zaustave.

Nakon jedne sezone u Aston Villi je otišao u Middlesbrough, a od 2018. godine je član Wolverhamptona koji ga je posudio Barceloni u januaru ove godine sve do kraja sezone, da bi se potom vratio među Vukove.