Još od Fergusona
49

Guardiola je protiv Reala napravio potez kao nijedan trener u Ligi prvaka od 2007. godine

K. H.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola postao je prvi trener nakon 2007. godine koji u polufinalnoj utakmici Lige prvaka nije napravio nijednu izmjenu, a posljednji koji je to uradio bio je legendarni Sir Alex Ferugson.

Guardiola je sinoć svih 90 minuta odigrao s istim timom, odnosno s igračima koji su počeli utakmicu, a da stvar "bude gora", na klupi su mu ostala spektakularna imena i igrači koji sigurno mogu birati klubove na svijetu i tamo igrati veoma važne uloge.

Tako u sinoćnjem meču u Madridu šansu za igru nisu dobili napadač Alvarez, krilni napadači Mahrez i Foden, veznjak Phillips i defanzivac Laprote, dok u timu samo nije bilo povrijeđenog Akea, koji od ranije ima problem s mišićem.

Za Manchester City su od prve do posljednje minute igrali: Ederson, Walker, Dias, Akanji, Stones, Rodri, Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish i Haaland.

Posljednji trener koji u polufinalu Lige prvaka nije napravio nijednu izmjenu bio je Alex Ferguson i to sada već davne 2007. godine, kada je njegov Manchester United igrao polufinale Lige prvaka protiv Milana.

Manchester City već za vikend očekuje izuzetno važna utakmica u Premiershipu, gdje brane prvo mjesto i prednost od četiri boda protiv Arsenala, a oni će igrati na Goodison Parku protiv Evertona, koji se grčevito bori za opstanak.