Turbulentno u Cityju
49

Guardiola bi mogao biti u problemu: Snimljen u čudnoj reakciji, ali i kako prijeti sudiji

D. P.
Guardiola je turbulentno ispratio meč (Foto: Screenshot)
Guardiola je turbulentno ispratio meč (Foto: Screenshot)
Španski nogometni stručnjak Pep Guardiola jučerašnji duel svog Manchester Cityja i Lutona proživljavao je s mnogo emocija i bio je to težak dan na poslu za njega.

Guardiola i njegov City su u brojnim problemima posljednjih sedmica i ne igraju tako dominantno kao u prethodnim godinama. Stoga, tim više nije na čelu Premier lige, a naznake boljih dana mogle bi biti teško izborena, ali vrlo važna pobjeda protiv Lutona.

Tokom cijelog meča protiv Lutona, u kojem je njegov City slavio rezultatom 2:1, Guardiola je protestovao pored aut-linije, izlazio iz svog prostora za boravak te pravio pritisak na sudije.

Na poluvremenu je snimljen kako prijeti sudiji meča, zbog čega bi mogao biti i suspendovan. Tačnije, na to pozivaju navijači rivalskih klubova i podsjećaju da je trener Arsenala Mikel Arteta kažnjen jer je slavio gol protiv istog tog Lutona.

Nakon što je Jack Grealish postigao pobjedonosni gol na utakmici, Guardiola je također snimljen u čudnoj reakciji. Ljubio je ruke i dodirivao lice gledajući ka sudijama.

Također, to je činio van ograničenog prostora namijenjenog za trenera tako da će vjerovatno biti i suspendovan. O svemu će sud dati nadležne disciplinske komisije u Premier ligi i nije nemoguće da bude u problemu.