Nogomet
0

Guardiola: Athletic nam je očitao lekciju

Totalsport
Pep Guardiola
Pep Guardiola
Nakon sinoćnje 2-0 pobjede u derbiju 31. kola španske nogometne lige, trener Barcelone Pep Guardiola pohvalio je igrače i trenera Athletica na pruženom otporu nakon teške utakmice u Evropskoj ligi.

Podsjetimo, Bilbao je prije malo više od 49 sati uoči početnog udarca s Barcelonom, započeo utakmicu u Gelsenkirchenu protiv Schalkea 04 (pobjeda 4-2), u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige.

"Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerovatno je s kojim su intezitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj. Odbrambeno smo bili na visini zadatka kao što to već dugo nismo. Bit će vrlo zanimljivo finale Kupa kralja protiv njih", rekao je trener katalonskog sastava.

S druge strane, "ludi" trener baskijske ekipe, Marcelo Bielsa, nije imao nikakvih prigovora na utakmicu te je priznao da je rezultat bio sasvim zaslužen u korist Barcelone.

"Rezultat je pravedan. U drugom smo poluvremenu igrali nešto bolje, ali iskreno ni u jednom trenutku nismo bili ravnopravni s Barcelonom", priznao je Bielsa koji je istovremeno odbacio naklapanja da mu je ekipa bila nemoćna zbog umora od utakmice sa Schalkeom.