Novi detalji istrage
186

Grčka policija traga za vođom Bad Blue Boysa porijeklom iz Bosne

E. B.
Grčka policija još uvijek nije rasvijetlila ubistvo navijača AEK-a Michalisa Katsourisa koje se desilo u ponedjeljak, 7. augusta uoči neodigrane utakmice između atinske ekipe i zagrebačkog Dinama.

Prema do sada poznatim detaljima istrage, pet je glavnih osumnjičenih, a to su Hrvat, Albanac i tri Grka. Naime, Hrvat i Albanac su prilikom hapšenja kod sebe imali noževe s tragovima krvi te su odmah odvojeni od ostalih uhapšenih kao osumnjičeni za ubistvo.

Osumnjičeni grčki državljani su aktivni navijači Panathinaikosa i od ranije su poznati policiji s obzirom na to da imaju više krivičnih djela.

Danas su stigli i prvi rezultati analize mobitela i GPS-a 105 hrvatskih huligana koji su uhapšeni i privedeni, javlja grčki portal Newsit.

Navijači su putem GPS-a tražiti rutu do Igoumenitse, Pireja, ali i Barija i Ancone u Italiji gdje su namjeravali pobjeći.

"Do danas nemamo nikakvih rezultata DNK testova. Nadležni nastavljaju istragu u svim pravcima kako bi se otkrio počinitelj smrtonosne povrede. Zatražili smo uklanjanje telefonske privatnosti i video snimaka s određenih tačaka, koji su važni za potporu naših tvrdnji", rekao je advokat koji zastupa hrvatske huligane Dimitrios Zorbas.

Grčki portal također piše da tamošnje vlasti tragaju za vođom Bad Blue Boysa koji je porijeklom iz Bosne, kao i za još desetak ljudi koji su nakon nereda uspjeli pobjeći i od tada se skrivaju od policije.

Njihova lokacija je nepoznata, a moguće je i da su uspjeli napustiti Grčku.