Nogomet
0

Golmanski kamp kojeg podržava Manuel Neuer u junu u Sarajevu

Klix.ba
Da je Njemačka vrlo pogodna za afirmaciju igrača i trenera sa naših prostora potvrđuje i primjer Adija Musića. Nekadašnji golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Minhena 1860, korijene vuče iz Prijedora, a prije nekoliko godina otvorio je vlastitu školu golmana.

Adi želi svoje znanje prenijeti na trenere golmana u našoj zemlji, ali i naći talentirane golmane u BiH, tako da će u Sarajevo od 15. do 20. juna zajedno sa sportskom organizacijom "Sportscou" na čelu sa Nijazom Šivšićem, organizirati intenacionalni kamp.

Osim golmana iz naše zemlje dolazi desetak talenovanih čuvara mreže iz Njemačke, Turske, Švedske, Švicarske, Hrvatske... Veliku ulogu u popularizaciji njegove škole jedan od najboljih svjetskih golmana današnjice, Manuel Neuer.

"Prijateljstvo Olića i Neuera rezultiralo je uspostavom saradnje u promociji moje škole. Svaka tri mjeseca moji polaznici druže se i rade trening s Manuelom, a on uvijek dovede i nekog od igrača Bayerna. On je idol i uzor svima koji se žele biti golmani i njegova uloga u popularizaciji moje škole je nemjerljiva. Naravno želja mi je da u narednom periodu u Sarajevo dovedem i Manuela Neuera. Svi polaznici našeg kampa dobit će od golmana Bayerna autogramkartu, najbolji polaznik i dres slavnog njemačkog kluba sa njegovim potpisom. Nadamo se da ću za ovaj projekat naići na razumijevanje kod čelnika Nogometnog saveza BiH",k kazao je Musić.