Čudesna scena
274

Golman u Italiji pogodio u 91. minuti preko cijelog terena i poveo ekipu ka višem rangu

D. P.
Gagno se promovisao u apsolutnog heroja (Foto: Screenshot)
Gagno se promovisao u apsolutnog heroja (Foto: Screenshot)
Nevjerovatna scena dogodila se sinoć u Italiji gdje je golman Modene Riccardo Gagno donio veliku pobjedu svojoj ekipi pogotkom u nadoknadi utakmice.

Pogodak golmana nije nešto što ne viđamo u svijetu nogometa, iako su oni rijetki. Međutim, ono što smo sinoć vidjeli u Modeni prava je bajka.

Ekipa je stigla nadomak plasmanu u Seriju B zahvaljujući čudesnom pogotku golmana Riccarda Gagna u posljednjim sekundama utakmice. Čuvar mreže je donio pobjedu nad Imoleseom rezultatom 2:1.

Gagno je želio ispucati loptu od svog gola, što bliže protivničkom petercu kako bi ekipa stigla do toliko bitne pobjede.

Ipak, lopta je nezgodno odskočila i prevarila njegovog kolegu sa suprotne strane koji, istini za volju, nije reagovao baš najbolje. Lopta je završila u mreži.

[TWITTER]1512848728377466887[/TWITTER]

To je donijelo erupciju oduševljenja na stadionu Alberto Braglia u Modeni gdje će domaćin uskoro proslaviti promociju u Seriju B.

Modena sada ima četiri boda više od drugoplasirane Reggiane, a samo dva kola ostala su do kraja. Jasno je, ovaj pogodak golmana gotovo da je odveo ekipu u viši rang.