Pratili ga i iz Italije
337

Golman bh. porijekla Amar Dževlan pojačao redove španskog Betisa

K. H.
Amar Dževlan
Amar Dževlan
Talentovani golman bh. porijekla Amar Dževlan službeno je postao novi igrač španskog Real Betisa, a nakon što je u prošloj sezoni branio za omladince Eintrachta iz Frankfurta.

Ovaj 18-godišnjak je jedno vrijeme boravio i u Minhenu gdje se pripremao za odlazak u Španiju, a treninge je radio s privatnim golmanskim trenerom Adijem Musićem, koji je jedan od najzaslužnijih ljudi za njegov transfer u Španiju.

Španski mediji pišu da će Dževlan biti dio prve omladinske ekipe, odnosno juniora, a prve korake je napravio braneći za švedski Hammarby, nakon čega je sreću potražio u Njemačkoj.

Također se dodaje da su njegove igre pratili Lazio, Atalanta i posebno Bologna, ali da je ipak odlučio karijeru nastaviti u Betisu koji posljednjih godina mnogo više pažnje posvećuje omladinskim kategorijama i mnogo novca ulaže u svoje mlade igrače.

Amer Dževlan je rođen 5. februara 2003. godine, a branio je za mlađe selekcije Švedske. Ipak, s obzirom na to da ima bh. porijeklo, moguće je da će u budućnosti izabrati reprezentaciju BiH.