MLS liga
28

Gol i tri asistencije Thierryja Henryja

Totalsport
Thierry Henry (Foto: Arhiv/AFP)
Thierry Henry (Foto: Arhiv/AFP)
New York Red Bullsi upisali su sinoć uvjerljivu 4-1 domaću pobjedu nad Torontom u sklopu MLS lige (američko-kanadska profesionalna nogometna liga), a junak susreta bio je Thierry Henry (35)...

Nekadašnji napadač Barcelone i Arsenala sudjelovao je kod svakog postignutog gola njujorške ekipe. Jedan je dao, a asistirao za preostala tri i tako donio svojoj ekipi važnu pobjedu u borbi za doigravanje.

Toronto je poveo već u 6. minuti golom Ryana Johnsona, no do poluvremena Red Bullsi su preokrenuli rezultat. U 13. minuti pogodio je Markus Holgersson nakon ubacivanja Henryja iz kornera, da bi 14 minuta kasnije Kenny Cooper dao prvi od svoja dva gola na susretu nakon asistencije Henryja petom.

Na preostala dva gola čekalo se do samoga kraja. U 88. minuti je Cooper pogodio za 3-1 nakon što ga je prethodno francuski veteran proigrao oslobodivši mu prostor privukavši protivničke igrače na sebe. Sjajnu je partiju najbolji strijelac u povijesti Arsenala zaokružio golom u sudijskoj nadoknadi s 22, 23 metra udaljenosti.

Henry sada u sezoni na kontu ima 12 asistencija, a ovom je utakmicom postao prvi igrač u klupskoj povijesti koji je u istom susretu asistirao tri puta nakon Andyja Williamsa kojem je to uspjelo 5. juna 2002. u utakmici MetroStarsa (bivše ime njujorškog kluba) protiv Los Angelesa.

"Privilegija je imati ga da igra uz mene. Bilo mi je teže promašiti nego dati golove koje sam dao. On je izuzetan igrač svjetske klase", komentirao je dvostruki strijelac Cooper. Red Bullsi se trenutno nalaze na trećem mjestu Istočne konferencije s 53 osvojena boda, isto koliko ima i drugoplasirani Chicago.

MLS liga, subota:

New York Red Bulls - Toronto 4-1 Columbus - Philadelphia 3-2 Houston - New England 2-0 Vancouver - Seattle 0-0 Chivas - Real Sal Lake 0-4 Portland - DC United 1-1 San Jose - Dallas 3-3