Nogomet
220

Gojak se priključuje Dinamu: Trenirat ću s prvim timom, iskoristit ću svoju šansu

Piše: D. B.
Amer Gojak u dresu Olimpica
Amer Gojak u dresu Olimpica
Bh. nogometaš i mladi reprezentativac Amer Gojak završio je svoju posudbu u FK Olimpic i u januaru će se priključiti svom klubu, zagrebačkom Dinamu, koji ga je tokom ljeta otkupio upravo od Vukova.

Povratak u Dinamo je Gojak potvrdio u razgovoru za portal Klix.ba.

"Kao što je i poznato, ja sam igrač Dinama iz Zagreba od ljeta ove godine. Proteklu sam polusezonu proveo u Olimpicu jer sam maloljetan. No, sada me očekuju novi izazovi. Nadam se da ću se što prije uklopiti u novu sredinu", izjavio je mladi reprezentativac BiH.

Gojak će 13. februara napuniti 18 godina, a pripreme će proći s prvim timom Modrih.

"Dogovor je da se priključim prvom timu i odradim pripreme. O eventualnoj posudbi nismo razgovarali", otkrio je Gojak.

Iako se radi o značajnom koraku naprijed i odlasku u veliki klub, Gojak ne osjeća pritisak, nego spremnost izboriti mjesto u prvoj postavi Dinama.

"Želim da se što prije naviknem na novi klub, sredinu i sistem rada. S obzirom na to da tek punim 18 godina, vrijeme radi za mene, tako da nemam neki pretjerani pritisak da moram nešto ostvariti u kratkom roku. Ja ću se truditi i raditi i na taj način pokušati nametnuti se šefu stručnog štaba. Nadam se prilici koju ću sigurno znati iskoristiti", rekao je mladi nogometaš Modrih.

Nakon što je bez obeštećenja u januaru ove godine napustio Željezničar, pravu priliku je dobio u Olimpicu. Ovom je klubu zahvalan na pomoći u afirmaciji i napretku u karijeri.

"Zaista lijepe uspomene nosim iz Olimpica. Oni su mi omogućili da napredujem, vjerovali su da mogu igrati seniorski nogomet iako sam mlad. Zahvaljujem se treneru Faiku Kolaru koji je vjerovao u mene i dao mi priliku. Nedostajat će mi Sarajevo, to je moj grad. No, u nogometu je tako, moram se naviknuti na novi grad i novu sredinu", završio je Gojak.