Nogomet
16

Glavaš: Neće biti veliko iznenađenje ako Atletico eliminiše Barcelonu

Piše: D. B.
Vlatko Glavaš
Vlatko Glavaš
Nakon što je danas u Nyonu obavljen žrijeb četvrtfinala Lige prvaka, bivši bh. reprezentativac i nogometni stručnjak Vlatko Glavaš je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoja očekivanja i prognoze.

U četvrtfinalu Lige prvaka snage će odmjeriti španski rivali Barcelona i Atletico Madrid. Glavaš je velike šanse dao Madriđanima, ali kao blagog favorita vidi Barcu.

"Atletico je po meni igrao bolje ove sezone od Barcelone, to može puno da znači, ali i ne mora. Svakako, Barca je uvijek favorit, ali ako Atletico izađe kao pobjednik iz dvomeča s Kataloncima, to uopće neće biti veliko iznenađenje", izjavio je Glavaš za portal Klix.ba.

Kao veoma zanimljiv par izdvojio je duel Real Madrida i Borussije Dortmund.

"Real je bolja ekipa, ali se s njemačkim timovima nikad ne zna. Igraju se dvije utakmice u kojima je sve moguće. Ipak, smatram da je Cristiano Ronaldo taj pojedinac čiji će kvalitet prevagnuti na stranu Madriđana", rekao je Glavaš.

Treći par donosi okršaj PSG-a i Chelseaja.

"Ovo je par po mjeri. Chelsea jeste prvi u Premierligi, ali je Mourinhova ekipa imala oscilacija u svojoj igri. S druge strane je PSG, koji se definitivno neće zadovoljiti ovim plasmanom u četvrtfinale. U ovom duelu nema favorita, a ja prednost dajem PSG-u zbog Zlatana Ibrahimovića", kazao je bivši reprezentativac BiH.

Posljednji četvrtfinalni par čine Manchester United i Bayern Munchen.

"Ovo je najzanimljiviji par u četvrtfinalu Lige prvaka. Manchester United igra slabo u Premierligi, a iskreno govoreći, jedva su dogurali do četvrtfinala, gdje su prevaga protiv Olympiakosa bili Robin van Persie i Wayne Rooney. Što se Bayerna tiče, takva se ekipa rijetko pojavljuje. Pep Guardiola je stigao i donio u njemački nogomet sistem koji se u Bundesligi slabo poznavao i priznavao. Sve se poklopilo i sigurno je Bayern izraziti favorit, ne samo u duelu s Manchesterom. Vjerujem da će Bavarci postati prva ekipa koja će odbraniti titulu evropskog prvaka", završio je Glavaš.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka će se igrati 1. i 2. aprila dok su uzvrati zakazani za 7. i 8. april.

Žrijeb za polufinale LP bit će održan 11. aprila. Finale Lige prvaka igrat će se 24. maja na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.