Situacija s derbija
12

Giroud kakvog nikada nismo vidjeli, emocije su ga slomile: Mi nismo roboti

D. P.
Giroud shrvan kao nikada (Foto: Screenshot)
Giroud shrvan kao nikada (Foto: Screenshot)
Iskusni napadač Olivier Giroud sinoć je prošao od sjaja do očaja za 90 minuta utakmice u dresu Milana protiv Napolija.

Za Girouda i Milan sve je djelovalo bajkovito nakon prvih 45 minuta gostovanja podno Vezuva. Rossoneri su vodili rezultatom 2:0 na poluvremenu, igrali fantastično i Giroud je bio strijelac oba pogotka.

No, u nastavku se sve "raspalo". Napoli je poravnao na 2:2, a Giroud je izveden s terena iako je očekivao da će više igrati te da će postići hat-trick.

Tako su svijet obišle scene u kojima Giroud sjedi sam na klupi u očaju jer je izašao. Suznih očiju, Francuz nije mogao vjerovati da je zamijenjen te nije ni sjedio u blizini svojih saigrača, već je sjeo na svojevrsni frižider u kojem se čuvaju pića za nogometaše.

Nakon meča, novinari su ga pitali o emotivnom istupu tokom utakmice, a Giroud je poručio da "nogometaši nisu roboti".

"Osjećam se razočaranim i frustriranim. Trebali smo postići tri ili četiri gola u prvom poluvremenu, ispustili smo dva boda. Moja reakcija? Mi nismo roboti! Imamo emocije i u tom momentu osjećao sam da još uvijek mogu pomoći ekipi", rekao je iskusni Francuz.

Milan je čak na kraju "visio" i za osvajanje jednog boda s igračem više pošto je Mike Maignan u posljednjim trenucima utakmice upisao odbranu vrijednu remija.