Bivši vlasnik Liverpoola
0

Gillett mislio da je Gerrard homoseksualac i da Premiership ima draft

Totalsport
George Gillett
George Gillett
Bivši američki vlasnici Liverpoola Tom Hicks i George Gillett inspirirali su uglednog novinara i navijača Liverpoola Briana Readea na publikaciju "An Epic Swindle: 44 Months with a Pair of Cowboys".

U publikaciji se nagrađivani novinar bavio s najomraženijim osobama u gradu među navijačima Liverpoola, tokom Hicksovog i Gillettovog mandata na vrhu vlasničke strukture kluba s Anfielda.

U Liverpoolu mnogi pričaju viceve na račun njihovog nepoznavanja nogometa, a dobro je poznato da je Španac Rafael Benitez, bivši menadžer Liverpoola, svoje tadašnje vlasnike prozvao da ne znaju baš ništa o nogometu.

Mirror je počeo objavljivati sekvence spomenute knjige, iz koje ovom prilikom izdvajamo dvije priče.

"Kada je George Gillett provario riječi koje je upravo čitao, pomislio je da se radi o štamparskoj greški u štivu koje se našlo pred njim. Pročitao je, naime, da se Steven Gerrard vjenčao za dugogodišnjeg partnera Alex. Pročitao je još jednom, ali opet je sve bilo isto. Okrenuo je potom Hicksov broj."

"Tome, nešto bi morao znati. Naš kapiten je homoseksualac".

Zbunjeni Hicks je zatražio dokaz, pa mu je Gillett pročitao izvještaj iz novina. Hicks mu je objasnio da se u Engleskoj termin "partner" može koristiti i za osobu suprotnog spola. Njihov kapiten ipak se nije okrenuo "na drugu stranu". Alex je bila žena.

Priča druga ide ovako:

Kada je Rafael Benitez tražio od svojih vlasnika novac za transfere igrača, jedna od omiljenih Gilettovih fraza bila je: Ništa se ne brinite, dat ću vam 50 miliona funti, ili koliko vam već treba, kada počne draft."