Povreda kapitena
0

Gerrard upitan za 1. kolo Premiershipa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Liverpoolov kapetan Steven Gerrard pod znakom je pitanja za nastup na nedjeljnom gostovanju kod Tottenhama u 1. kolu nove sezone Premiershipa zbog povrede prepone.
  • Možda će Gerrard imati izgleda za nastup, budući da je utakmica u nedjelju. Za subotu bi njegove šanse bile puno manje - pronašao je utjehu Liverpoolov menadžer Rafael Benitez.

Liverpoolu će u dvoboju protiv Spursa nedostajati ozlijeđeni Daniel Agger, Fabio Aurelio i ljetno pojačanje Alberto Aquilani. No, mjesta u momčadi zauzet će pouzdani srednji odbrambeni igrači, oporavljenici od ozljeda Jamie Carragher (članak) i Martin Škrtel (zadnja loža). Tottenhamu će nedostajati odbrambeni igrači Jonathan Woodgate (prepona) i Michael Dawson (Ahilova tetiva), ali novopridošli igrač iz Newcastlea Sebastien Bassong bit će na raspolaganju menadžeru Harryju Redknappu, te će vjerojatno zaigrati s Ledleyjem Kingom na pozicijama stopera.

Chelseajevo najveće ljetnje pojačanje, ruski reprezentativac Juri Žirkov, jedini je igrač u kadru novog menadžera plavih Carla Ancelottija čiji je nastup na startu novog prvenstva upitan. Chelsea će u 1. kolu ugosititi Hull, a Žirkova muči ozljeda koljena. Puno više problema s ozljedama imaju ionako i igrački inferiorni gosti. Richard Garcia, Ian Ashbee i Jimmy Bullard sigurno će izostati, dok će napadač Craig Fagan i vratar Boaz Myhill biti upitni do samog početka susreta.

Arsenalovo pojačanje ovoga ljeta, belgijski branič Thomas Vermaelen oporavio se od ozljede zadnje lože i mogao bi debitirati za svoj novi klub na gostovanju kod Evertona. No, menadžer Arsene Wenger neće moći računati na Tomaša Rosickog (zadnja loža), Samira Nasrija (noga), Thea Walcotta (leđa), Johana Djouroua (koljeno) i Lukasza Fabianskog (koljeno). U Evertonu će početak prvenstva propustiti Mikel Arteta (koljeno), Yakubu (Ahilova tetiva), Phil Jagielka (koljeno) i Victor Anichebe (koljeno).

Paragvajski napadač Roque Santa Cruz, novi igrač Manchester Cityja, propustit će gostovanje kod svog donedavnog kluba Blackburna zbog ozljede koljena. Izvan pogona je i vezni igrač Vincent Kompany zbog ozljede nožnog palca. Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez, Gareth Barry i Kolo Toure, koji su, poput Santa Cruza, novaci u svlačionici ''građana'', mogli bi protiv Blackburna debitirati za svoj novi klub.

Vratar Portsmoutha David James spreman je za start Premiershipa i utakmicu na Fratton Parku protiv Fulhama, iako je propustio prijateljsku utakmicu Nizozemske i Engleske u Amsterdamu u srijedu zbog operacije ramena.

Momčad Burnleyja, povratnik u najjači razred engleskog nogometa nakon 33 godina, ima dosta problema u obrambenim redovima uoči subotnjeg gostovanja kod Stokea. Kapetan Steven Caldwell (prepona), Michael Duff (gležanj) i David Edgar (suspenzija) propustit će taj susret.