Ulaže u nogomet
28

George Clooney želi spasiti klub u kojem Wayne Rooney pravi sjajne rezultate

D. P.
Clooney je želio ranije kupiti i Malagu (Foto: EPA-EFE)
Clooney je želio ranije kupiti i Malagu (Foto: EPA-EFE)
Slavni glumac George Clooney želi investirati u tim Derby Countyja koji se u posljednje vrijeme bori s velikim finansijskim problemima.

Legenda Hollywooda oduvijek je željela uložiti novac u nogometni klub, a 2020. godine propali su pregovori o kupovini Malage o čemu je Clooney i sam govorio.

Do Derbyja je Clooney došao tako što mu je prijatelj Jack O'Connel pričao o klubu. Riječ je o glumcu koji je rođen u Derbyju.

"Derby ima sjajan nogometni klub s fantastičnom historijom i siguran sam da postoji i lijepa budućnost. Znam da su imali problema u posljednje vrijeme, ali ne postoji ništa što se ne može popraviti. Ekipa je puno radila i igra dobro. Očito mi je da su igrači na terenu i navijači odradili svoju ulogu", rekao je Clooney.

Slavni glumac se dotakao i potencijalne kupovine Malage koja je propala 2020. godine.

"Moj interes za nogometom je porastao posljednjih godina i od mene su tražili da sudjelujem s grupom ljudi koji su željeli kupiti Malagu. Bila je to uzbudljiva priča, ali je na kraju propala. Očigledno da je kupovina kluba naredni veliki korak", dodao je glumac.

Derby County nalazi se u katastrofalnoj situaciji u engleskom Championshipu. Nekadašnji prvak Engleske zbog finansijskih problema suočio se s oduzimanjem 21 boda.

Tu je čudesan posao napravio Wayne Rooney. Iako se nalazi na posljednjem mjestu, da ekipi nije oduzet 21 bod, nalazila bi se na sredini tabele. Također, sastavio je tim od posuđenih i slobodnih igrača i s njim došao do čak 11 pobjeda i 13 remija ove sezone u ligi.

Ipak, jasno je da u opstanak nisu vjerovali ni najoptimističniji navijači tako da ćemo Ovnove gledati u Ligi 1 naredne sezone. Slamku spasa mogao bi na Pride Park donijeti slavni George Clooney.