Poljaci zaluđeni našim igračem
0

"Genijalac Semir Štilić" na naslovnici Futbol Newsa

Sarajevo-x.com
Poljski list Futbol News u posljednjem broju je na svojoj naslovnici istakao razgovor s bh. internacionalcem Semirom Štilićem. On je Lech Poznanu u subotu donio pobjedu protiv Legije Warsawa i tako produžio nadu da njegova ekipa može do titule poljskog prvaka.
Futbol News ga je proglasio genijalcem uz konstataciju da je Štilić pokazao kako je loša forma iza njega postigavši jedini gol na utakmici u 76. minuti.

Naš internacionalac bio je blizu odlaska protekle zime, ali u razgovoru za poljski list priznaje da ne žali što je ostao u Poljskoj i u drugom dijelu sezone. Ističe kako Lech ima realne šanse za titulu te da će igrači dati sve od sebe da je i osvoje.

Prošle zime se dosta govorilo o vašem odlasku iz Lecha. Dobro je da ste ostali?

Da, jeste zaista. Imam sve što mi treba ovdje. Kad imate takve navijače kao u Poznanu, ne možete se žaliti. Novac nije važan. Ovdje sam već dvije godine, navikao sam se i dobro se osjećam. Govorilo se jedno vrijeme da niste potpuno predani i da niste dovoljno energični. Sada trčite po cijelom terenu. Šta vas je pokrenulo? Možda dolazak konkurenta Sergeya Krivetsa?

Ne plašim se nikoga. Ja sam takav tip igrača koji igra naprijed i radi više s loptom nego bez nje. Ali, nekad moram napraviti i klizeći start kako bih ponovo dobio loptu.

Kako ocjenjujete šanse Lecha za osvajanje titule prvaka u Poljskom prvenstvu?

Borit ćemo se do samog kraja. Protiv Legije je bilo teško, posebno jer je naš glavni konkurent Wisla bila već pobijedila, prije naše utakmice. Pokazalo se da moramo igrati do samog kraja. Osim toga, svaku utakmicu do kraja moramo pobijediti. Mnogo se govori o "ofanzivnom kvartetu" Kolejorza (nadimak Lecha, u prevodu Željezničari). Kako se osjećate u toj formaciji?

Super. Osim toga, naši navijači mogu biti jako sretni jer igramo veoma ofanzivno i stvaramo puno šansi za gol. Očito je da kvartet funkcioniše jako dobro.