Odmor od Superkupa
68

Gazzetta tvrdi: Džeko ostaje na klupi i u velikom derbiju Serije A, Alexis ponovo starter

D. P.
Džeko je igrao protiv Juventusa od starta u Superkupu (Foto: Inter)
Džeko je igrao protiv Juventusa od starta u Superkupu (Foto: Inter)
U nedjelju se igra veliki derbi 22. kola italijanske Serije A između Atalante i Intera, a Edin Džeko bi trebao i ovaj meč početi s klupe, što će mu biti drugi uzastopni da nije među starterima u domaćem šampionatu.
Simone Inzaghi mnogo rotira igrače od dolaska u Inter, a kako je u srijedu nakon produžetaka okončan naporan meč Superkupa Italije protiv Juventusa, tako će Inzaghi na klupi ostaviti Edina Džeku.

Bh. nogometaš je i prošli meč Serije A protiv Lazija započeo na klupi, a takav će slučaj biti i u nedjelju protiv Atalante, prenosi Gazzetta dello Sport čije su greške u najavama sastava gotovo nemoguće.

Umjesto Džeke od prve minute očekuje se Alexis Sanchez koji je iznenada postao bitna opcija kod Inzaghija i mogao bi ostati na Meazzi iako se najavljivao njegov odlazak. S njim će u vrhu napada biti Lautaro Martinez.

Utakmica između Atalante i Intera igra se u nedjelju s početkom u 20:45 i mogla bi biti veoma bitna za konačan ishod u Seriji A jer se sastaju prvi i četvrti tim na tabeli.