Nogomet
0

Gazzeta dello Sport hvali Hrvata Kovačića

Totalsport
Mateo Kovačić
Mateo Kovačić
Talijanska Gazzetta dello Sport detaljno je proanalizirala jučerašnju pobjedu Intera protiv Cluja u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige, a dio teksta zaslužio je i Hrvat Mateo Kovačić.

Podsjetimo, Inter je slavio s 2-0 dvama pogocima Rodriga Palacija, kojem je za drugi s polovine igrališta asistirao Kovačić. Bio je to 18-godišnjem veznjaku debi od prve minute u dresu Intera, a nakon pohvala trenera Andree Stramaccionija zaradio ih je i od Gazzette dello Sport.

"Ovo je bio susret u kojem je Kovačić bio pod lupom. Prva presuda: Dečko je fizički spreman, jer je započeo susret od prve minute. Druga presuda: Ima tehniku i karakter", piše Gazzetta dello Sport, te nastavlja.

"U prvom je poluvremenu bio posvuda i pokušavao je osvojiti loptu od suparničkih nogometaša. Često je dodavao iz prve, a kada je kretao u prodor rijetko je gubio posjed lopte. No, s vremenom se malo izgubio na travnjaku, no svejedno je Inter u njemu pronašao veznjaka koji će pokrenuti "motore" Guarina i Cassana! Osim toga, Kovačić je minutu prije izlaska s terena odigrao sjajno dodavanje za drugi pogodak Palacija. O, i kakvo je to dodavanje bilo! Nije loše za debi od prve minute", zaključuje Gazzetta dello Sport.

Kovačić je po izlasku s terena zaradio ovacije prepunog stadiona, te pohvale saigrača s klupe i stručnog štaba.