Nasljeđuje ga Claudio Ranieri?
0

Gasperini: Tužan sam zbog otkaza

Totalsport
Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini
Donedavni trener Interovih nogometaša Gian Piero Gasperini izrazio je žaljenje zbog otkaza koji mu je u srijedu uručio predsjednik ''nerazzurra'' Massimo Moratti.

Gasperini je ljetos na klupi talijanskog viceprvaka zamijenio Brazilca Leonarda koji je otišao u PSG na mjesto sportskog direktora. No, u pet službenih utakmica u novoj sezoni bivši trener Genoe je s Interom ubilježio čak četiri poraza i jedan remi i strpljenje klupskih čelnika je došlo kraju.

"Šteta je što je ova veza završena. Žao mi je, ali rezultati određuju sve. Imao sam dobar odnos i s igračima i s upravom i zato sam u ovom trenutku tužan, a uvjeren sam i svi ostali", izjavio je Gasperini.

Druga dvojica dosadašnjih asistenata, Giuseppe Baresi i Daniele Bemazzani, privremeno su preuzela treniranje ekipe, ali i sam Moratti je priznao da se ne radi o dugoročnom rješenju.

"Malo je vjerojatno da će oni nastaviti voditi ekipu", rekao je Moratti.

Talijanski mediji pišu da klub želi ekspresno imenovati Gasperinijevog nasljednika, a kao glavni favorit zasad figurira nekadašnji trener Chelseaja, Juventusa i Rome Claudio Ranieri.