Nogomet
4

Gareth Bale najbolji "stari" i najbolji mladi igrač Premierlige

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Sjajni velški nogometaš engleskog Premierligaša Tottenhama Gareth Bale proglašen je najboljim igračem sezone u dvije kategorije te je tako nakon Cristiana Ronalda i Andyja Grayja postao tek treći nogometaš kojem je to uspjelo.

Bale (23), koji je prva želja Real Madrida predstojećeg ljeta, osvojio je trofeje za igrača godine i najboljeg "mladog igrača godine" (YPY). Samo su Portugalac Cristiano Ronaldo 2007. i Škot Andy Gray 1977. godine uspjeli dobiti najviše glasova za obje kategorije u jednoj sezoni.

"Ovo je za mene velika čast. Kada pogledate listu pobjedniku tu su uistinu velika imena, ali ništa ovo ne bi bilo moguće bez pomoći moje ekipe. Svi su igrači bili fantastični ove godine, baš kao i naš menadžer (Andre Villas-Boas). Želim im svima zahvaliti, jer bez njih ne bi uspio", rekao je Bale nakon primanja nagrada.

"Pobijediti Luisa Suareza i Robina van Persieja u kategoriji najboljeg igrača sezone je uistinu velika stvar. Njih dvojica bili su nevjerovatni ove sezone, koja još nije ni gotova. Ponosan sam na ovo što sam ostvario", rekao je strijelac 29 pogodaka ove sezone za klub i reprezentaciju, pa zaključio;

"Iskreno, nikad ne težim osvajanju individualnih nagrada. Ovo je timski sport i najbitnije je to kako ekipa igra i kakve rezultate ostvaruje. Pojedinačne nagrade su samo dodatni bonus", zaključio je brzonogi Velšanin.

Podsjetimo, u nedjelju je Udruženje profesionalnih igrača Engleske i Walesa (PFA) izabrao i najbolju ekipu sezone, u koju je Bale također uvršten:

Idealna ekipa premierligaške sezone u izboru PFA:De Gea (Manchester United), Zabaleta (Manchester City), Ferdinand (Manchester United), Vertonghen (Tottenham Hotspur), Baines (Everton), Hazard (Chelsea), Carrick (Manchester United), Mata (Chelsea), Bale (Tottenham Hotspur), Suarez (Liverpool), Van Persie (Manchester United).