Iskazali nezadovoljstvo
166

Futsal klub Željezničar: Policija je poznavala svakog od huligana i nije reagovala

N. K.
Nastradao je i autobus (Foto: Klix.ba)
Nastradao je i autobus (Foto: Klix.ba)
Futsal klub Željezničar oglasio se danas na svojim zvaničnim klupskim kanalima nakon što su u nedjelju u Zenici napadnuti nakon meča šestog kola Prve futsal lige FBiH protiv ekipe Neimari.
Plavi su izgubili meč rezultatom 7:2, a prilikom povratka iz Gradske Arene "Husejin Smajlović" Čelikovi navijači Robijaši su napali članove sarajevske ekipe.

"Da je lako postati prvak, svi bi to bili! Znali smo da nas očekuje teško gostovanje i bili smo spremni na sve izazove, ali ovo što smo preživjeli u Zenici je za zatvorsku kaznu. Ljudi koji su takav scenarij priželjkivali i htjeli da Futsal klub Željo unište do kraja. Već u najavi utakmice na zvaničnoj stranici MNK Neimari pozivaju na linč Manijaka, a tu najavu odmah su po završetku utakmice izbrisali. Dobro znaju da im dolazi delegacija sportista među kojim ima dosta maloljetnika u pratnji roditelja. Od samog početka nismo imali osiguranu zaštitu, napadali su nas konstantno, vrijeđali i pljuvali, a niko od organizatora domaćina nije prstom mrdnuo. Tako završava prvo poluvrijeme i mi idemo u svlačionicu, a kada smo se vratili da nastavimo utakmicu, imali smo izazov života. Pored utakmice u kojoj se mi borimo za prvo mjesto u grupi, mi se i bojimo za svoje živote, jer do naše klupe sjedi desetine navijača koji nas vrijeđaju, napadaju i kad naš predsjednik kluba dolazi da se suprotstavi sam toj skupini navijača, tada policija prvi put reaguje i umjesto da skloni te huligane od naše klupe, da imamo bar malo sigurnosti, policija odvodi našeg predstavnika, a ostavlja huligane da nas napadaju", stoji u saopštenju.

U nastavku su istakli da dio odgovornosti snose i domaćini.

"Tada smo uveliko shvatili da su ovdje samo prevaranti koji hoće da pobijede čak i po cijenu toga da neko od Željinih igrača nastrada. Uprava Neimara je znala i nije osigurala zaštitu našoj delegaciji, a znali su i te huligane i nisu nam čak ni rekli, policija je svakog od tih huligana znala i nije reagovala. S obzirom na to da je Gradska Arena sva pokrivena kamerama, nema logike da nisu vidjeli taj broj huligana koji stoji na platou s palicama i fantomkama na glavi. U momentu kada smo napadnuti, neki momci su uspjeli pobjeći na ulaz, a neki u autobus i tako smo se spasili. Kada su trebali doći pripadnici policije da nas zaštite, počeli su da nas tuku pendrecima, sportsku ekipu, i u momentu smo se opet osjetili ugroženo. U ovakvim okolnostima ne bi pobijedio ni Real Madrid. Čuva Bog Želju svog", poručili su iz Željinog futsal kluba.