Sporna tribina
0

Fukare otkazale protest ispred Tušnja, Almir Husić pojasnio šta se dogodilo

A. K.
Fukare na sjevernoj tribini (Foto: A. K./Klix.ba)
Fukare na sjevernoj tribini (Foto: A. K./Klix.ba)
Članovi navijača Slobode, popularne Fukare, otkazali su protest najavljen ispred sjeverne tribine stadiona Tušanj u Tuzli, a koji su ranije najavili zbog, kako tvrde, uvreda koje trpe iz Tuzla Cityja.
Klix.ba je komentar potražio i od čelništva tuzlanskog kluba iz kojeg navode da oni nisu odgovorni za ono što im Fukare nameću.

Naime, članovi Fukara, navijačke grupe Fudbalskog kluba Sloboda za danas u 12 sati su najavili protestno okuljanje uoči utakmice u kojoj se sastaju Tuzla City i Velež.

Između ostalog su kazali da obavještavaju čelnike Tuzla Cityja da neće tolerisati i trpiti uvrede koje im se pokušavaju podvaliti.

To se dovodi u kontekst po kojem je za utakmicu protiv Veleža, njihova kako Fukare kažu, sjeverna tribina na Gradskom stadionu Tušanj planirana za gostujuće navijače.

Međutim, do protestnog okupljanja u 12 sati nije došlo, jer su ga Fukare odgodile, kazavši da su službenici MUP-a TK kontaktirali vođe navijača i dali obećanje da neće doći do otvaranja "Sjevera" za gostujuće navijače.

S druge strane, predsjednik Nogometnog kluba Tuzla City Almir Husić u razgovoru za Klix.ba je kazao da mu uopće nije jasno zbog čega su članovi Fukara objavili saopćenje jer otvaranje sjeverne tribine nije ni bilo planirano.

"Meni uopšte nije jasno zbog čega su objavili to saopćenje, niti odakle im informacija o otvaranju sjeverne tribine. Mi nismo imali namjeru da to učinimo, niti u konačnici odlučujemo o tome, već policijski organi. Otvaranje te tribine nama predstavlja samo dodatni trošak jer je potrebno angažirati veći broj zaštitara i policijskih službenika", kazao nam je Husić.

On je naveo i da policijski službenici odlučuju o tome gdje će se nalaziti gostujući navijači, koji prema dosadašnjim iskustvima imaju svoj sektor A na zapadnoj tribini Tušnja, a koji je ograđen.

"Kada imamo našu utakmicu, mi plaćamo zakup kompletnog stadiona sa svim tribinama, terenom i objektima koji su u sklopu njega, ali opet kažem da ne dolazi u obzir da sami sebi skačemo u stomak i otvaramo dodatnu tribinu iz bilo kojeg razloga", naveo je Husić.

Utakmica između Tuzla Cityja i Veleža igra se danas od 14:30 sati, a sudit će je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Ovim duelom će biti kompletirano 11. kolo Premijer lige BiH.