Nogomet
604

Fudbalska groznica u Mostaru: Rođeni preko Plemića žele u polufinale Kupa

Klix.ba
Fudbalska groznica u Mostaru
Fudbalska groznica u Mostaru
Nikada dosad mostarski rivali Velež i Zrinjski međusobnim duelom nisu odlučivali o plasmanu u polufinale Kupa BiH.

Ove godine je to slučaj, pa je grad na Neretvi s razlogom zahvatila navijačka euforija. Posebno se to odnosi na navijače Rođenih s obzirom na to da su navijači Zrinjskog posljednjih dana ljuti na svoje ljubimce.

Velež je u nezavisnoj Bosni i Hercegovini dva puta dobacio do polufinala Kupa. Prvi put tamo ih je zaustavila Sloboda 1998. godine. Drugi put, 2012. godine, uspješniji je bio Široki Brijeg. Finale i izlazak u Evropu ostali su nedosanjan san u minule dvije decenije. U prošloj sezoni Rođeni su u finišu utakmice primili gol od Čelika koji je bio koban upravo u četvrtfinalu.

Ovog puta iz Veleža poručuju da su naučili lekciju i da znaju kako do polufinala. Plasman među najbolja četiri kluba bi bio posebno sladak jer bi po drugi put iz Kupa bio eliminisan najveći rival.

Stadion u Vrapčićima posljednjih dana poprimio je novi izgled, pripadnici Red Armyja najavljuju spektakl i nema sumnje da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Dolazak na derbi najavili su i navijači Zrinjskog koji će biti smješteni na južnoj tribini stadiona napravljenoj za gostujuće navijače.

Pred nama je fudbalski spektakl kakav Grad Mostar zaslužuje.