Nogomet
35

Fudbaleri Željezničara puni optimizma stigli u Češku

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbaleri Željezničara su danas oko 13 sati stigli u Češku, gdje ih čeka utakmica sa Viktorijom Plzen u okviru drugog pretkola najelitnijeg nogometnog takmičenja, Lige prvaka.

Prije samog polaska sa sarajevskog aerodroma, a i tokom leta, u ekipi je vladala pozitivna atmosfera, a iako su svjesni jačine protivnika, želje za pobjedom nije nedostajalo.

Trener plavih Amar Osim kazao je za Klix.ba kako se nada da će ostvariti dobar rezultat.

"Što se igračkog kadra tiče, neki igrači su otišli, dok su oni koji su ostali u potpunosti spremni. Adilović je bio povrijeđen, međutim, posljednjih dana je trenirao sa nama i u kombinaciji je za ekipu", kazao je Osim.

Defanzivac Asim Škaljić ističe da je cilj prije svega napraviti dobar rezultat kako bi lakše bilo na Koševu.

Ništa manje optimističan nije bio ni Sead Bučan, koji je kazao kako je Viktorija izuzetno jaka ekipa, ali da i oni imaju mana, tako da će pokušati to iskoristiti na najbolji mogući način.

"Znamo da imamo izuzetno težak zadatak pred sobom, ali nijednog trenutka nismo gubili nadu, pa ćemo vidjeti. Jednostavno idemo da ostvarimo što bolji utisak i otvorimo što bolji put u uzvratu na našem terenu", rekao je Eldin Adilović.

Igrači i uprava Željezničara su se odmah nakon slijetanja u Prag zaputili u Plzen, gdje će danas u 18 sati imati trening, dok se utakmica igra sutra u 17 sati.