Karta za izlazak iz lige
25

Frank Isola: Balotelli ne bi smio igrati u najboljoj ligi na svijetu

Klix.ba
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli ne bi smio igrati u najboljoj ligi na svijetu, smatra Frank Isola, kolumnista Goal.coma.

Sve ono što Balotelli radi je nesmotreno i trebalo bi biti njegova karta za izbacivanje iz Premier lige. Najbolja liga na svijetu bi trebala smanjiti svoje gubitke prije nego on uništi nečiju karijeru pored svoje, naveo je Isola u kolumni.

"To što fudbalska asocijacija nije pokrenula nikakve postupke protiv Balotellija ne znači da Balotelli nije uradio ništa loše. Trebao je dobiti crveni karton za start na Songa.

"Tim kao što je Manchester United nikada ne bi tolerisao igrača kao što je Balotelli. Sir Alex Ferguson je stvorio atmosferu u kojoj nijedan igrač nije veći od tima.

Manchester City ima problema sa autoritetima. Svi se sjećamo kada je Carlos Tevez odbio da ode na zagrijavanje na utakmici Manchester Cityja i Bayerna.

Balotteli je mnogo opasniji od Teveza. Njegov stav i nasilni ispadi su zabrinjavajući. Njegove godine i nezrelost nisu izgovor za liječenje svojih frustracija na koljenima protivničkih igrača, kao što je to Balotelli uradio na Emirates stadionu.

Roberto Mancini, Balotellijev najveći saveznik, je poslije utakmice izjavio da će 'najvjerovatnije' prodati Balotellija u toku ljeta. Čak je i rekao da je Balotelli trebao dobiti direktan crveni karton i očekivao je da će biti suspendovan do kraja sezone.

Međutim, Balotelli je nekako izbjegao kaznu", napisao Isola za Goal.com.